Hirvenmetsästys 2018

Hirvenmetsästyskausi 2018 on saatu seuramme osalta päätökseen. Aloitimme maltillisen pyynnin tunnustelemalla hirvikantaa syyskuun puolessa välin, saalistakin onnistuimme eräksi saamaan, joista lihoista jaettiin maanomistajille ja peijaistarpeet otettiin talteen keittoa varten. Peijaiset pidettiin kohtuu hyvällä osallistuja määrällä lokakuun alussa kun metsästyksessä oli taukoa.

Joulukuun alussa viimeinenkin lupa käytettiin ja aloitimme tulevaisuuden suunnittelun sekä valmistautumisen kauteen 2019. Hirvikannan muutos on ollut kuuma puheenaihe jo useita vuosia ja se näkyy seurue metsästyksessäkin taukopuheina. Alueemme hirvikanta on hyvä ja verotimme lohkon suosituksen mukaisen määrän kannasta. Saaliiksi saimme 5 aikuista urosta ja 7 aikuista naarasta, sekä 8 vasaa.

Hirvenmetsästyksen aikana saimme myös havaintoja karhusta joka on sattunut metsästäjien silmiin. Alueemme karhukanta on jo herättänyt puheita mahdollisesta tulevaisuuden karhunmetsästyksestä.

 

Talvi-iltojen ratoksi muutamia kuvia alueemme hirvenmetsästyksestä. Hyvää Uuttavuotta 2019!

 

Taukopaikalla kiireetön hetki

Nuori koira ja nuori tuleva hirvenpyytäjä kaadolla

Seisontahaukku tilanne, jossa hirvi vilvoittelemassa kuumaa tilannetta. Pienisarvinen uros jota ei ammuttu uroskiintiön ollessa täysi

Jahdin aloituspäivän vasa pyyntiporukalle saaliiksi

 

Nuori uros saaliiksi pyyntiporukalle